Skyr i skål
Den islandske skyr er proppet med protein og er et glimrende mellemmåltid.

Slå dig løs i skyr

Skyr har for alvor vundet sit indpas på det danske morgenbord, men den fungerer også ideelt som mellemmåltid, som dessert eller som tilbehør til frokost og aftensmad.

12. juli 2016 af Irene Brøndum

Derfor elsker vi skyr

Salget af det syrlige surmælksprodukt er mangedoblet de sidste år. Populariteten skyldes først og fremmest, at skyr er blottet for fedt og spækket med protein. 

7 hurtige om skyr

Skyr er perfekt efter træning

Skyr indeholder mælkeprotein, som er superlet for kroppen at udnytte til at danne nyt muskelvæv. Det er især godt, hvis du er aktiv, da træningen laver en masse bittesmå ødelæggelser i dine muskelfibre. 

Skyr forebygger diabetes

Et halvt glas skyr eller andet surmælksprodukt dagligt mindsker din risiko for at få diabetes med en fjerdedel, viser forskning fra Cambridge University. Gå efter en variant uden tilsat sukker.

Skyr holder dig slank

Skyr er fedtfattigt, indeholder ikke ret mange kalorier, men er til gengæld smækfyldt med protein, der giver en god mæthedsfølelse og sætter din forbrænding i vejret. Genialt, hvis du vil tabe dig eller bare gerne vil holde vægten. 

Skyr indeholder masser af kalk

Der er masser af kalk i skyr. Kalk styrker skelettet og forebygger knogleskørhed.

Spis skyr naturel

Gå efter en skyr naturel. Skyr med frugtsmag er nemlig ikke nødvendigvis en sund snack, da flere af dem er tilsat store mængder sukker eller sødemidler.

Top din skyr

Top gerne op med friske bær og mandler eller nødder, så du får et komplet lille måltid, der også indeholder sundt fedt og kostfibre.

Skyr styrker cellerne

Skyr giver dig B12-vitamin, som er vigtigt for dit nervesystem og for, at du kan få ilt fragtet rundt til alle kroppens celler. 

En portion skyr naturel (2 dl) indeholder cirka lige så meget protein som ... 

  • 6½ dl yoghurt naturel
  • 3 æg
  • 14 skiver spegepølse
  • En lille laksefilet

Opbevaring af skyr

  • Skyr skal opbevares i køle­skabet. På køl kan det holde sig cirka 4-5 dage, når emballagen er brudt.
  • Er du i tvivl, om din skyr er god, så brug næsen. Dufter den friskt, kan du roligt spise den, selvom sidste salgsdato er overskredet en smule.
  • Hvis du fryser skyr ned, ændrer konsistensen sig. Skyren bliver mere grynet og skiller let. Du kan dog stadig bruge den i pandekager og bagværk.

Sådan bruger du skyr

En af grundene til, at skyr er blevet så populært, er, at det høje proteinindhold gør, at du føler dig mæt i længere tid, hvilket gør skyr til et oplagt valg til morgenmad og mellemmåltider, men du kan faktisk bruge skyr til alle dagens måltider.

Vidste du, at ...

Du kan blande skyr med yoghurt, hvis du gerne vil have en mildere smag og en mere lind konsistens? Du vil stadig få glæde af skyrens mange proteiner.

Egner sig til ...

…. at blende med bær, banan og lidt juice til en skøn morgenmadssmoothie.

… at røre op med krydderier eller urter og bruge som dip, du kan dyppe dine grøntsager i.

… at blande med lidt mayonnaise og sennep og bruge som dressing til en coleslaw.

Vi har valgt en række af vores bedste opskrifter med skyr ud til dig herunder.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...