Julesalat med tunmousse

Server tunmoussen i sprøde både af julesalat

Tunmousse med rejer og laks

Prøv denne tunmousse med både rejer og laks, og lav selv syltede tranebær dertil.

13. december 2010 af I FORM

Ingredienser til tunmousse (4 personer)

2 dåser tun i olie – i alt ca. 370 g
50 g rejer
50 g laks
3 dl skyr
Revet citronskal fra 1 ubehandlet citron
2 tsk. citronsaft
1 lille håndfuld citronmelisse
1½ tsk. fint havsalt
¼ tsk. cayennepeber
Et par kværn friskkværnet sort peber
3 blade husblas


Tilbehør til tunmousse

Ristet lyst fuldkornsbrød, julesalat og brøndkarse


Syltede tranebær

200 g tranebær
1 tsk. fintrevet frisk ingefær
4 spsk. lyst rørsukker
2 stjerneanis
1 tsk. gurkemeje
1 spsk. citronsaft
1 spsk. æblemost
Havsalt


Tilberedning af tunmousse

Anbring tunen i en sigte, og lad den dryppe af. Hak rejer og laks fint, og bland det med tunen. Bland fisk og skaldyr med skyr, citronskal og -saft, finthakket citronmelisse, salt og de to slags peber. Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter. Tag den op, og smelt den i et vandbad sammen med det vand, der følger med. Afkøl husblassen let, og tag nu lidt af tunblandingen, og kom den i husblassen. Rør derefter resten af tunblandingen i. Kom den færdige tunmousse i en skål, og stil den på køl i ca. 4 timer. Skyl nu tranebærrene, og kom dem i en gryde med ingefær, sukker, stjerneanis, gurkemeje, citron- og æblesaft og et nip havsalt. Lad det simre i 15 minutter ved svag varme, til bærrene brister. Rør undervejs, og smag til. Server tunmoussen med brød, julesalat og de syltede tranebær.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...