Choko-rugboller med lakridsøl og hakkede mandler

Skøn sundhedssymfoni med chokolade og mandler forklædt som rugbolle!

25. november 2013 af I FORM

18 stk.
2,5 dl vand
2,5 dl lakridsøl
25 g økologisk gær
2 spsk. maltsirup
2 spsk. koldpresset rapsolie
100 g rugperler
50 g sesamfrø
50 g hørfrø
50 g solsikkekerner
50 g græskarkerner
300 g ølandshvede
300 g fint rugmel
1 spsk. havsalt
170 g 70 % hakket chokolade
300 g hakkede mandler


  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Bland vand og øl, og opløs gæren heri.
  • Tilsæt maltsirup og rapsolie. Kom rugperler, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner i.
  • Tilsæt mel og salt sammen med den grofthakkede chokolade.
  • Lad dejen hvile lunt med et fugtigt klæde over i en time.
  • Smut mandlerne, og hak dem.
  • Form boller, vend dem i mandlerne, og tryk dem flade.
  • Bag dem ved 175 grader i 40 minutter – først 20 minutter uden varmluft og så 20 minutter med.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler