Æblesmør med kardemomme

Prøv I FORMs æblesmør fyldt med skønne krydderier.

13. juli 2016 af I FORM

Ingredienser

1 kg æbler, skrællede og udkernede
1½ dl vand
1 stang vanilje
100 g sukker
100 g muscovadosukker
Saft og skal af 1 usprøjtet citron
¼ tsk. nelliker
½ tsk. allehånde
1 tsk. kardemomme
1 nip salt


Tilberedning

  • Kog æbler, vand, vanilje og sukker til mos i en gryde under låg.
  • Rør resten af ingredienserne i mosen, og lad det koge videre under omrøring i ca. 1 time ved lav varme og med låget lagt halvt på.
  • Hæld æblesmørret på glas, og lad det køle helt af, inden du sætter låg på.
  • Opbevares koldt i køleskab i op til 10 dage.

Sådan får du succes med dit løb

Måske er du interesseret i...