Læs også

Snack-bar

hjemmelavet energibar til løbeturen

Løbe-bar

Baren er en perfekt forberedelse til løbeturen, Den ligger let i maven og er let at fordøje.

7. juli 2016 af I FORM

Opskrift (ca. 30 barer)

50 pekannødder
150 g soltørrede figner
125 g soltørrede abrikoser
80 g speltfl ager
40 g kokosmel
50 g græskarkerner
80 g fintvalsede havregryn
3 tsk. hybenpulver
3 tsk. friskrevet ingefær
60 g soltørrede tranebær
2 spsk. lyse sesamfrø

Marinade

1,5 dl fast honning
1 dl creamy peanutbutter
0,5 dl kogende vand

 

Sådan gør du

Hak pekannødder, figner og abrikoser i små stykker. Ælt alle ingredienser (undtagen dem til marinaden) sammen. Varm honning og peanutbutter på en pande, hæld vandet over, og lad marinaden koge op. Pisk kort.

Hæld marinaden over massen, og bland godt. Beklæd et ovnfast fad (34 fx 20 cm) med bagepapir, og fordel massen heri. Bag den nederst i ovnen ved 200 grader i 20 min. Skær massen ud i ca. 30 barer, og stil dem på hovedet på en bageplade. Bag dem i 20 min. ved 150 grader.

Spis den her:

Baren er en perfekt forberedelse til løbeturen, hvis du spiser den 15-30 minutter før. Du kan også tage den med og bruge den som
energikilde undervejs. Den ligger let i maven og er let at fordøje, så du ikke får problemer undervejs.

Derfor virker den:


Baren er fyldt med kulhydrater af høj kvalitet, der leverer brændstof til hjerne og muskler. Vi har også tilsat protein og en smule fedt, som sikrer, at energien optages lidt ad gangen, så dit blodsukker holder sig stabilt, mens du løber. Proteinerne skærper din koncentrationsevne, så du kan holde fokus hele vejen.

Tip

Barerne er små i størrelsen, så du let og præcist kan finde den mængde, der passer til dit energibehov. Spis én bar efter en kort træning, og pak 2-3 barer til en mere krævende løbetur.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...