Foto: Miklos Szabo

Grønkålssalat i flere farver

Lav en grønkålssalat i flere farver til mellemmåltid og bliv glad i både krop og sind. Se her hvordan du kombinerer grønkål, ananas, feta og granatæble i en farverig salat.

2. december 2015 af Anne Larsen

Grønkålssalat i flere farver

1 person

3 halve valnøddekerner (en halv valnøddekerne er det halve af indholdet i en hel valnød)
9 cashewnødder
100 g grønkål, nettovægt
50 g ananas
1 spsk granatæblekerner
25 g feta
1 tsk dressing*


*Dressing:
Grov sennepsvinaigrette med rapsolie og hvidvinseddike

1 spsk grov dijonsennep
1⁄2 dl hvidvinseddike
havsalt
2 dl koldpresset rapsolie
friskkværnet sort peber


Sådan laver du grønkålssalat

  • Rist nødderne let på en tør pande.
  • Skyl og skær kålen meget fint. Først skal kålen skylles, så skal selve kålen skæres fri på hver side af midterstrengen, der kasseres. Skyl kålen igen og slyng den tør i salatslynge eller salatslyngepose. Det er SÅ vigtigt. Kål skal knase mellem tænderne, men ikke fordi der er sand/jord, der ikke er skyllet fra. Og så skal den være saftig, men
    ikke af overskydende skyllevand.
  • Skær ananas i tern.
  • Anret grønkålen med ananas, ristede nødder og granatæblekerner. Smuldr feta og dryp med dressing.


*Dressing:

  • Alle ingredienser bør have stuetemperatur.
  • Begynd med at piske sennep med eddike og et nip salt.
  • Så piskes der, mens dressingen mættes med olie. Der piskes, mens der hældes olie i en tynd, uafbrudt, stråle.
  • Smag dressingen til med salt, peber – og evt. ingefær, hvidløg og/eller skalotteløg.

Næringsindhold i grønkålssalat pr. person
Energi: 282 kcal Protein: 12,2 g Fedt: 17,2 g Kulhydrat: 23,8 g Kostfibre: 7,4 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler