Asparges med parmaskinke og pesto

3 lækre måder at tilberede grønne og hvide asparges, som du med garanti vil elske.

10. juni 2016 af I FORM

2 personer

600 g grønne og hvide asparges
2 skiver parmaskinke
2 spsk. grøn basilikum-pesto
Citron
2 æg
1 dl ricotta eller hytteost
Salt
Peber
20 g parmesan


Tilberedning
Skyl alle asparges, og knæk enderne af. Skræl også de hvide.

  • Ret 1: Tag grønne asparges fra, og del parmaskinken i to på langs. Sno så skinke om to asparges ad gangen. Steg dem ca. 8 min. på pande eller grillpande. Spis dem lune.

  • Ret 2: Del resten af aspargesene i to. Kog ca. fem grønne i 3-4 min. og fire hvide i 7 min. Vend dem med pesto, og server citronbåde til.
  • Ret 3: De sidste asparges skæres i mindre stykker og koges i 2 min. Vend nu i sammenrørt æg og ricotta, salt, peber og lidt revet parmesan. Kom blandingen i forede muffinsforme, og bag dem ved 170 grader i ca. 25 min. Spis dem lune eller kolde og med groft brød til.


Sund bonus
Retten har et enormt folatindhold, der dækker hele dit dagsbehov. Desuden får du også dækket næsten 40 procent af dit daglige behov for knoglestyrkende kalcium.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler