Suppekur - kartoffelsuppe
© wichmann+bendtsen

Sød kartoffelsuppe med blomkål, chili og ingefær

Denne velsmagende suppe fylder hele kroppen med varme og energi. Perfekt som aftensmad på en grå og kedelig hverdag.

3. november 2016 af Anne Larsen & Martin Kreutzer

Sød kartoffelsuppe med blomkål, chili og ingefær

1 person, 4-5 dl

2 spsk. kogte grønne linser
125 g blomkål
125 g sød kartoffel
1 spsk. koldpresset rapsolie
3 dl vand
Havsalt og kværnet sort peber
1 tsk. fintrevet ingefær
1 fed hvidløg
Stødte chiliflager
Evt. fintrevet peberrod
En håndfuld brøndkarse

Sådan laver du sød kartoffelsuppe 

  • Gør blomkålen i stand, og skær denne og sød kartoffel i mindre stykker. 
  • Kog dem i en gryde med olie, vand og lidt salt i 10 minutter. 
  • Blend suppen med ingefær.
  • Smag til med hvidløg, chili, salt, peber og evt. peberrod. 
  • Fyld suppen med linser. 
  • Varm igennem, og anret med brøndkarse.
  • Kan spises både varm og kold.
Næringsindhold i sød kartoffelsuppe pr. person
Energi: 279 kcal
Protein: 8,2 g

Fedt: 13,3 g
Kulhydrat: 36 g
Kostfibre: 7,8 g

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...