skål med smoothie, banan, mango, grape, figen, hindbær, nødder, passionsfrugt, ananas
© wichmann+bendtsen

Smoothie med ananas, jordbær og tropisk granola

Få den bedste start på dagen med denne eksotiske morgensmoothie, der giver masser af ny energi.

24. juli 2017 af Signe Leth

Eksotisk morgensmoothie med ananas, jordbær og tropisk granola

1 person
1½ dl ananasstykker, frosne
1½ dl jordbær, frosne
1 banan, moden
Ca. 1 dl mandelmælk

Topping:

25 g mango, i små stykker
2 store jordbær, i kvarter
2 skiver rød grape
½ passionsfrugt
½ figen, i kvarter
Skal fra ¼ økologisk citron, fintrevet
2 spsk. tropisk granola, se opskrift

Evt. lidt gojibær

Sådan gør du

  • Blend alle ingredienserne, til smoothien har den ønskede konsistens. Den skal være lidt tykkere end en normal smoothie.
  • Hæld smoothien op i en skål, og kom toppingen på.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 403 kcal 
Protein: 7,1 g 
Fedt: 9,1 g 
Kulhydrat: 78,1 g 
Kostfibre: 10,5 g

Tropisk granola med ananas og kokos

Et sylteglas, ca. 500 ml

3 dl havregryn, grovvalsede
1 dl mandler, hakkede
1 dl solsikkefrø
150 g ananas, meget moden 
1 par dråber stevia, valgfrit
1/3 tsk. vaniljepulver
1 spsk. kokosolie, smeltet
1 spsk. chiafrø
1 spsk. hampefrø
1 dl kokoschips

Sådan laver du tropisk granola

  • Varm ovnen op til 180 grader.
  • Bland havregryn, mandler og solsikkefrø i en skål, og stil den til side.
  • Blend ananas, stevia, kokos­olie og vaniljepulver, og hæld blandingen op i skålen til de tørre ting. Bland det hele godt sammen.
  • Hæld blandingen ud på en bageplade med bagepapir, og bag i 25-30 minutter ved 180 grader. Rør i blan­dingen hvert 5. minut. Granolaen er færdig, når den er gylden. 
  • Lad granolaen køle af, og hæld den derefter i et glas med tætsluttende låg. Den kan holde sig i ca. 1 uge.

Næringsindhold pr. 100 gram:

Energi: 342 kcal
Protein: 9,7 g
Fedt: 23 g
Kulhydrat: 28,8 g
Kostfibre: 7,4 g

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...