Læs også

Skål med rødkålssalat

Rødkålssalat

© iStock

Nem og lækker opskrift på grønlangkål

Vi har fundet en nem og lækker version af julens grønlangkål. Og så tager den nærmest ingen tid at lave.

26. november 2017 af Anja Bruneskjold

Der findes et hav af forskellige opskrifter på den populære juleret grønlangkål. Næsten hver eneste familie har deres egen udgave. Men måske er det på tide at prøve en anden version, end du plejer? Med denne opskrift til fire personer, skal du maks bruge 20 minutter på at lave din grønlangkål. Og så er den lidt mere frisk i smagen, end du er måske er vant til, når du sætter tænderne i den grønne ret.

Det skal du bruge:

  • 50 g smør

  • 4-5 spsk. brun farin

  • 500 g hakket grønkål (frisk eller optøet fra frost)

  • Ca. 1 dl fløde, kaffefløde eller plantefløde

  • Salt

  • En dyb stegepande

Sådan gør du:

  • Smelt smøret i den dybe stegepande

  • Tilsæt brun farin

  • Brun grønkålen nede massen - husk at skrue ned for varmen

  • Lad retten simre i 5-10 minutter

  • Tilsæt fløden

  • Smag til med salt

  • Server den lækre grønlangkål varm


Opskriften er meget nem, og det behøver faktisk slet ikke at tage så lang tid at lave grønlangkål. Har du styr på resten af julemaden? Tjek evt. denne supernemme opskrift på rødkål.

Velbekomme!

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilken distance drømmer du om at løbe i år?


I FORM anbefaler