Spejlæg med linser og pølser

Æg og pølser hører sig til på en klassisk brunchtallerken, det gælder også her, hvor vi har piftet op med linser i tomatsauce.

2. oktober 2015 af Augusta Sørensen

Spejlæg med linser og krydrede pølser

5 personer

5 æg
5 små krydrede pølser a 35 g
1 bundt thaibasilikum

Bagte linser

1 dl linser
2 dl vand
1 fed hvidløg
1 løg
Lidt olivenolie til stegning
2 dåser hakkede tomater
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 spsk. honning
Havsalt

 

Sådan laver du spejlæg med linser

    • Svits løg, hvidløg, krydderier og linser, tilsæt vand langsomt, og lad det koge ind.

 

  • Når linserne har suget alt vandet til sig, så tilsæt hakket tomat, og kog linserne møre. Smag til med honning og salt.

 

 

  • Hæld det i et smurt ildfast fad. Her slås alle æg ud ovenpå – som et stort spejlæg!

 

 

  • Bages i ovn ved 180 grader i ca. 12 min., indtil hviden har sat sig.

 

 

  • Rist merguezpølserne på en pande, og anret dem i fadet.

 

 

  • Top med thaibasilikum.

 

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler