Spicy chiaparfait, kødfri morgenmad
© wichmann+bendtsen

Spicy chiaparfait

Kickstart din morgen med et et sundt og lækkert energiboost.

2. februar 2018 af Signe Leth

Spicy chiaparfait med mango, ingefær og cayennepeber

2 personer

2 dl mælk, evt. havredrik eller kokosmælk
2 spsk. chiafrø
4 spsk. groft kokosmel
2 spsk. skyr eller græsk yoghurt
1 mango uden skræl
20 g ingefær
1 knsp. cayennepeber
1 dl appelsinsaft eller mælk
1 dl hindbær, friske eller optøede fra frost

Sådan gør du

  • Kom mælk, chiafrø og kokosmel i en skål, og rør det hele sammen.
  • Stil blandingen på køl i 20 min. eller natten over, så chiafrøene kan suge mælken til sig og få en tyk, grødlignende konsistens. Rør gerne rundt i chiagrøden en gang eller to, mens den er på køl. 
  • Tilføj skyr, når grøden er klar, og rør det hele godt sammen.
  • Kom mango, ingefær, cayennepeber og appelsinsaft i en blender. Blend, til du har en jævn smoothie.
  • Mos hindbærrene med en gaffel, og arrangér dine morgenmadsparfaits i to høje glas ved skiftevis at tilføje chiagrød, mangosmoothie og moste hindbær.
  • Spis parfaiten med det samme, eller tag den med på farten i et glas med låg.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 262 kcal
Protein: 9 g
Fedt: 10,7 g
Kulhydrat: 36,5 g
Kostfibre: 7,3 g

Spicy chiaparfait, kødfri morgenmad
Tip

Parfaiten kan laves helt færdig aftenen før, så du har en hurtig og lækker morgenmad på en travl morgen. Sørg for at dække glasset ordentligt til, inden du stiller på køl.

© wichmann+bendtsen

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilken distance drømmer du om at løbe i år?


I FORM anbefaler