Til dig, der har god tid.

Spejlæg på portobellosvampe med parmaskinke

Spejlæg med grillede portobellosvampe og sprødstegt parmaskinke, er et perfekt morgenmåltid til en morgen hvor du har god tid.

20. januar 2014 af I FORM

1 person

1 portobellosvamp eller 2 små
1 stort æg
1 skive parmaskinke
¼ tsk. smør til stegning
Havsalt + cayennepeber

Tilbehør

200 g cherrytomater
1 håndfuld brøndkarse
½ tsk. basilikum + lidt til pynt


  • Der er to muligheder med portobello­svampen: Hvis den er stor, kan du slå ægget ud i den og bage den i ovnen ved 175˚ i 25-30 min. Ellers steg portobellosvampene på en pande ved stærk varme i 5 min. i alt.
  • Det samme gøres med parmaskinken, som skal have ca. 1 min. på panden, til den er sprød.
  • Sørg for, at panden er kølet lidt af, inden du slår ægget ud og steger det i ca. 3 min., indtil blommen er lidt fast. Herefter placeres ægget oven på portobellosvampene.
  • Husk at give ægget et let drys med salt og cayennepeber uanset, om det skal bages eller steges.
  • Halvér tomaterne, drys med basilikum, og pynt med brødkarsen.
  • Er du meget sulten kan du spise en skive groft brød til. Det giver dig ca. 50-70 kcal ekstra.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler