morgenmad bestående af grød, frugt og juice

Få den bedste start på dagen med en af disse 4 typer morgenmad

4 forslag til sund morgenmad

Morgenmaden er dagens vigtigste måltid, så hvorfor ikke give din krop den bedste start på dagen med en af disse fire morgenmadsopskrifter.

29. august 2016 af I FORM

Den klassiske morgenmad – giver kroppen en god start


Miks

Rugbrød med en skive ost og rød peber. Hertil et kogt æg, en appelsin og et glas grøn te.

Effekt

Her får du godt med protein og langsomme kulhydrater, og din hjerne bliver peppet op med en moderat dosis koffein fra den grønne te. Du får noget fra hver af de tre hovedgrupper af madvarer, der bør indgå i et sundt morgenmåltid.

Får din hjerne det rigtige at spise?

IQ-morgenmad – styrker hukommelse og koncentration


Miks

Mager yoghurt med mysli, nødder og blåbær. Plus et stort glas vand, lige inden du spiser morgenmaden.

Effekt

Når du starter dagen med et stort glas vand, inden du spiser morgenmad, sikrer du en optimal væskebalance. Mager yoghurt, fx A38, indeholder levende mælkesyrebakterier, der skaber balance i maven, så hjernen får arbejdsro. Nødder er en koncentreret kilde til vigtige vitaminer og mineraler for hjernen, og blåbær indeholder bioaktive stoffer, der stimulerer hjernens naturlige funktioner.

Find flere sunde mysli-opskrifter her

Motionsmorgenmad – der fylder dig med energi

Miks

En smoothie af mager mælk, banan og blandede bær plus en lille kop koffeinholdig kaffe eller te.

Effekt

Denne type morgenmad tømmes hurtigt fra mavesækken og stimulerer energiniveauet via koffeinen samt en kickstart af blodsukkeret. På den måde kan du være klar til at dyrke motion hurtigt efter morgenmaden. Mælken tilføjer protein, som sikrer, at du ikke tærer for meget på dine muskler, mens du træner.

Find flere smoothie-opskrifter her

Til kvinden på farten – holder dig mæt længe


Miks

Havregrød lavet af mager mælk, nødder, kanel og æble. Drik et stort glas vand til.

Effekt

Varm havregrød er meget mættende. Det er blandt andet, fordi du spiser det langsomt. Under kogningen bliver fibrene i grøden opløst, så de virker fra starten af, altså i mavesækken, og ikke først nede i tyndtarmen som ved rå havregryn. Nødder tilføjer sundt fedt og protein, som forlænger mæthedsfornemmelsen. Æbler har et højt indhold af fibre og frugtsukker, som sikrer et stabilt blodsukker.

Find alle I FORMs grødopskrifter her

Sådan får du succes med dit løb

Måske er du interesseret i...