Panforte

Send smagsløgene i himlen med denne skønne panforte, der smager af alt andet end fed julemad og sul på kroppen.

16. december 2013 af I FORM

Giver ca. 20 stykker


175 g mandler/hasselnødder eller blandet
75 g syltet appelsinskal
75 g friske dadler
75 g tørrede usvovlede abrikoser
50 g hvedemel
½ tsk. stødt kanel
¼ tsk. allehånde
100 g flydende honning
100 g flormelis


  • Hak mandler, nødder og frugter fint enten i hånden eller på foodprocessor, og bland med mel, kanel og allehånde.
  • Smelt honning og flormelis i en gryde, til det næsten koger, og hæld det over nøddeblandingen.
  • Beklæd en springform med bagepapir, og hæld dejen i. Glat dejen ud, og stil kagen i ovnen ved 150 grader i 40 min. Tag den ud af ovnen, og lad den afkøle.
  • Drys med lidt flormelis, og skær den ud i små smalle stykker.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler