Et lækkert bud på en god og kalorielet kage

Muffins med chokolade og rødbede

En muffin indeholder kun 147 kcal

22. august 2016 af I FORM

Opskrift til 7-8 muffins

100 g mørk chokolade, 70-80 %
50 g plantemargarine, 60 %
1 stort æg
50 g lyst rørsukker
50 g fuldkornsmel, helst hvid hvede
1 tsk. bagepulver
60-70 g fintrevet rå rødbede

Tilberedning
Hak 50 g af chokoladen, og smelt den sammen med Becel.
Pisk æg og rørsukker til en tyk creme, og vend chokoladeblandingen i.

Tilsæt hvid hvede blandet med bagepulver, og rør revet rødbede i dejen. Hak resten af chokoladen fint med en kniv, og bland den i dejen.

Fordel den i dobbeltlagte muffinforme af papir, de skal kun fyldes trekvart op. Sæt formene på bagepladen, og bag kagerne i den 160-170° varme ovn i ca. 18 minutter.

Tips til smagsvariation
Erstat hakket chokolade til fyldet med krydret chokolade, fx. med grenadine og chili.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler