Kvinde bærer kage med skyrcreme, bananer og chokolade

Banankage med kakaoskyrcreme

Lyst til noget sødt? I stedet for at kaste dig over tomme kalorier, så prøv denne skønne og sunde banankage.

15. marts 2018 af Signe Moesby Leth

Banankage med kakaoskyrcreme

8 personer

3 store bananer, godt modne
2 æg
1 dl akaciehonning
½ dl kokosolie, smeltet
4 spsk. skyr eller græsk yoghurt
1 tsk. natron
½ tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 tsk. vaniljepulver
¹⁄3 tsk. havsalt
2 dl boghvedemel
30 g mørk chokolade, 70 % 

Kakaoskyrcreme:

2 dl skyr
1 spsk. mørkt kakaopulver
1 tsk. vaniljepulver
1 spsk. akaciehonning 

Topping:

½ banan
20 gram chokolade

Sådan laver du banankage med kakaoskyrcreme

  • Mos bananerne med en gaffel, og bland mosen godt med de øvrige våde ingredienser. Tilsæt de tørre ingredienser, og rør grundigt sammen.
  • Fór en springform på 20 cm i diameter med bagepapir. Hæld dejen i formen. Bag kagen i 45-50 min. ved 175 gr. Kagen er færdig, når du kan stikke en pind ned i midten, uden at der er dej på den, når du tager den op. Stil kagen til afkøling på en bagerist.
  • Rør skyr, kakao, vanilje og honning sammen til en creme.
  • Når kagen er kold, så tag den ud af formen, og top den med kakaoskyrcreme. Anret med bananskiver og grofthakket mørk chokolade.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 294 kcal

Protein: 8,3 g

Fedt: 9,4 g

Kulhydrat: 44,9 g

Kostfibre: 2 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler