Banankage med kakaoskyrcreme
8 personer
3 store bananer, godt modne
2 æg
1 dl akaciehonning
½ dl kokosolie, smeltet
4 spsk. skyr eller græsk yoghurt
1 tsk. natron
½ tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 tsk. vaniljepulver
¹⁄3 tsk. havsalt
2 dl boghvedemel
30 g mørk chokolade, 70 %
Kakaoskyrcreme:
2 dl skyr
1 spsk. mørkt kakaopulver
1 tsk. vaniljepulver
1 spsk. akaciehonning
Topping:
½ banan20 gram chokolade
Sådan laver du banankage med kakaoskyrcreme
- Mos bananerne med en gaffel, og bland mosen godt med de øvrige våde ingredienser. Tilsæt de tørre ingredienser, og rør grundigt sammen.
- Fór en springform på 20 cm i diameter med bagepapir. Hæld dejen i formen. Bag kagen i 45-50 min. ved 175 gr. Kagen er færdig, når du kan stikke en pind ned i midten, uden at der er dej på den, når du tager den op. Stil kagen til afkøling på en bagerist.
- Rør skyr, kakao, vanilje og honning sammen til en creme.
- Når kagen er kold, så tag den ud af formen, og top den med kakaoskyrcreme. Anret med bananskiver og grofthakket mørk chokolade.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 294 kcal
Protein: 8,3 g
Fedt: 9,4 g
Kulhydrat: 44,9 g
Kostfibre: 2 g