Foto: Miklos Szabo

Smørrebrød med rejer og avocado

Få frisk frokost med smørrebrød med rejer, avocado og brøndkarse. Læs med her og find ud af, hvordan du gør.

2. december 2015 af Anne Larsen

Smørrebrød med rejer

1 person

1 skive rugbrød
1 stort salatblad
1 citron
1⁄2 avocado
100 g håndpillede rejer, køb dem håndpillede eller pil selv i sæsonen
1 spsk mayonnaise
en lille håndfuld dildspidser
en lille håndfuld brøndkarse
friskkværnet sort peber


Sådan laver du smørrebrød med rejer

  • Anret brødet med salat.
  • Skær 4-5 citronfileter. Skær bund og top af en citron, stil den op. Skær al skallen fra oppefra og ned, inklusiv alt det hvide. Tag nu citronen i den ene hånd og gå ind og skær fileterne fri mellem membranerne. Find den skarpeste kniv i skuffen.
  • Skær avocado og dryp med citron.
  • Anret avocado, rejer, mayonnaise, citronfileter, dild og brøndkarse. Top med friskkværnet sort peber.
  • Mayonnaise: Pisk en æggeblomme med et nip salt, en halv teskefuld hvidvinseddike, eller citronsaft, og koldpresset rapsolie – eller lige dele koldpresset rapsolie og ekstra jomfruolivenolie, ca. en deciliter, til mayonnaisen er mættet og har den rette konsistens.
Næringsindhold i smørrebrød pr. person
Energi: 367 kcal Protein: 20,9 g Fedt: 19,2 g Kulhydrat: 31,8 g Kostfibre: 7,5 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler