Salat med rødkål og kylling

Lav frokostsalat med rødkål, kylling, avocado og figen. Se herunder hvordan du laver lækker salat med rødkål.

2. december 2015 af Anne Larsen

Salat med rødkål og kylling

1 person

2 spsk udblødte og kogte hvide bønner
1 spiseskefuld syltede rødløg*
2 halve valnøddekerner
1 kyllingebrystfilet
lidt ekstra jomfruolivenolie
havsalt og friskkværnet sort peber
1⁄4 tsk stødte, tørrede chiliflager
en stor håndfuld friséesalat
75 g fintsnittet rødkål
1⁄2 avocado
citron
1⁄2 figen
1 spsk dressing**
en lille håndfuld brøndkarse


*Syltede rødløg:
250 g rødløg
1¼ dl æbleeddike
50 g akaciehonning eller agavesirup
2 tsk havsalt


**Dressing:
Grov sennepsvinaigrette med rapsolie og hvidvinseddike

1 spsk grov dijonsennep
1⁄2 dl hvidvinseddike
havsalt
2 dl koldpresset rapsolie
friskkværnet sort peber


Sådan laver du salat med rødkål

  • Rist nødderne let på en tør pande.
  • Skær kylling i mindre stykker og steg dem i lidt olivenolie, krydr med salt, peber og chili.
  • Gør salat og kål i stand.
  • Skær avocado og dryp med citron. Skær figen.
  • Anret salat og kål med kylling, bønner, dressing, nødder, syltede løg, avocado, figen og brøndkarse.


*Syltede rødløg

  • Pil løgene og skær dem i fine både, marinér dem i de øvrige ingredienser, og stil dem på
    køl. De 50 g akaciehonning eller agavesirup vælter ikke den antiinflammatoriske livsstil, da
    man jo ikke drikker marinaden. Og det sursøde islæt i denne salat gør klart en forskel.


**Dressing

  • Alle ingredienser bør have stuetemperatur.
  • Begynd med at piske sennep med eddike og et nip salt.
  • Så piskes der, mens dressingen mættes med olie. Der piskes, mens der hældes olie i en tynd, uafbrudt, stråle.
  • Smag dressingen til med salt, peber – og evt. ingefær, hvidløg og/eller skalotteløg.

Næringsindhold i rødkålssalat pr. person
Energi: 493 kcal Protein: 32,7 g Fedt: 28,3 g Kulhydrat: 32,1 g Kostfibre: 9 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler