Pocheret æg, salat og rugbrødschips på marmorplade
© wichmann+bendtsen

Salat med pocheret æg, bacon og rugbrødschips

Mangler du ideer til frokostbordet? Prøv denne lækre salat med pocheret æg, bacon og rugbrødschips.

5. marts 2018 af Anne Larsen & Elisabeth Bøjlund

Salat med pocheret æg, bacon og rugbrødschips

4 personer

200 g salat, fx frisé, hjertesalat eller romainesalat

200 g spidskål

4 skiver bacon

Lys eddike

4 æg 


Dressing:

1 spsk. dijonsennep

½ dl sherry-/æbleeddike

2 dl ekstra jomfruolivenolie

Havsalt

Kværnet sort peber

Topping:

8 små rugbrødschips


Sådan laver du salat med pocheret æg

  • Skyl salat og kål. Findel salaten, og snit kålen ekstrafint.
  • Skær bacon i tern, og steg disse, til de er gyldne, og fedtet er smeltet. Læg dem i en sigte eller på fedtsugende papir.
  • Kog en grydefuld vand op med 1 tsk. lys eddike, og pochér et æg ad gangen. Skru ned for varmen, når vandet koger, og lav en hvirvel med et piskeris. Knæk ægget, når hvirvlen aftager, og “læg” det ned midt i hvirvlen. Lad ægget samle sig, og giv det 3 minutter over varme, hvor vandet er lige under kogepunktet. Gentag hele processen med de øvrige 3 æg.
  • Pisk dressingen, og smag den til. Anret salat og kål på 4 tallerkner, og dryp med 1 spsk. dressing til hver. Anret med bacon, æg og rugbrødschips.
  • Køb rugbrødschipsene færdige, eller skær ekstrafine skiver rugbrød, pensl med rapsolie, og bag dem ved 180 grader, til de er sprøde – ca. 7 minutter. Læg dem til afkøling på en rist.
Prøv også denne lækre opskrift på rugchips. 


Næringsindhold pr. person:

Energi: 242 kcal

Protein: 10,7 g

Fedt: 16,6 g

Kulhydrat: 14,7 g

Kostfibre: 3,3 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler