Skål med farverig salat
© Mikkel Adsbøl

Salat med bær og spidskål

Denne farverige salat booster dine sunde tarmbakterier, så du kan optage flere vitaminer, få et stabilt blodsukker, meget mere energi og ikke mindst et sprudlende humør

5. oktober 2016 af Majbritt Louring

Spidskålssalat med bær 

2 personer

1 dl sorte linser (før kogning)
200 g rød spidskål
En håndfuld frisk løvstikke eller bredbladet persille
100 g friske jordbær
½ rød peberfrugt
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
Saft og skal fra ½ citron (økologisk)
Lidt sorte saltflager eller almindelige saltflager
200 g blandede bær, fx ribs, blåbær og brombær

Topping

Lidt frisk skovsyre
10 pekannødder
10 mandler eller hasselnødder
10 g mørk chokolade, 70 %

Sådan laver du spidskålssalat med bær

  • Kog linserne efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og lad dem køle lidt af.
  • Snit spidskålen i tynde strimler.
  • Hak løvstikken groft. Del jordbærrene, og skær den røde peberfrugt i strimler.
  • Bland linser, kål, løvstikke, jordbær, rød peberfrugt, olie, citronsaft og citronskal.
  • Bland resten af bærrene i salaten, og anret med skovsyre. 
  • Rist pekannødderne på en tør pande, og drys dem over salaten.
  • Hak chokolade, og drys den øverst.
Næringsindhold pr. person
Energi: 542 kcal
Protein: 16,7 g
Fedt: 31,3 g

Kulhydrat: 55,4 g
Kostfibre: 11,9 g

Derfor er retten så sund
Kål og bær har masser af lækre fibre og antioxidanter, som de gode tarmbakterier udnytter til at vokse i antal. 

Find flere gode grunde til at spise spidskål her.


Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler