Læs også

To skåle, en med dressing og en med salat

Kyllingesalat

Grønkålssalat med æbler, perlebyg og pocheret æg

Lad ikke det pocherede æg afskrække dig fra denne smukke salat, det er slet ikke så svært og det hele værd.

23. oktober 2012 af I FORM

Grønkålssalat 

1 person
40 g perlebyg
75 g grønkål (nettovægt, efter at stænglen er fjernet)
½ granatæble
½ syrligt æble
¼ agurk
½ rødløg
1 lille gulerod
3 halve pekan- eller valnøddekerner
1 æg
1 tsk. lys eddike

Dressing

2 dl koldpresset rapsolie
½ dl æbleeddike
1 spsk. grov sennep
Havsalt og friskkværnet sort peber

Sådan laver du grønkålssalat

  • Skyl og kog perlebyggen, og lad den afkøle. Skyl, tør og hak grønkålen. Pisk dressingen, og vend grønkålen i en spsk. af denne dressing.
  • Grønkål har godt af at marinere i ca. 10 minutter, inden den skal spises.
  • Forløs kernerne fra granatæblet, skær æblet i fine tern. Del agurken på langs, og fjern kernerne fra agurken med en teske. Skær den i skiver.
  • Skær løg i halve ringe, og gulerod i skiver. Vend alt i den marinerede grønkål sammen med perlebyg.
  • Pocher ægget efter anvisningen herunder.
  • Læg det på salaten, og rist nøddekernerne, og knæk dem over.

Derfor skal du spise grønkål

Sådan pocherer du et æg

  • Varm en grydefuld vand med 1 tsk. lys eddike. Det skal stå lige under koge-punktet. Pisk nu i vandet, så du laver en hvirvel.
  • Hæld ægget i gryden fra et glas, så hviden samler sig om blommen. Lad det stå i 3 minutter.
  • Du tager ægget op med en hulske og lader det dryppe af på et klæde.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler