Bland-selv-waldorfsalat

Skræddersy din egen salat med rosenkål, valnødder og tranebær, når du i år inviterer dine gæster til bland-selv-waldorfsalat.

4. november 2015 af Augusta Sørensen

Waldorfsalat

6 personer

200 g rosenkål
½ hvidkål
Saft og skal af en økocitron
½ tsk. vaniljepulver
250 g skyr
½ dl gulerodsjuice
Havsalt
Et bundt bladselleri
En klase røde druer
100 g ristede valnødder
100 g tørrede tranebær

Sådan laver du waldorfsalat

  • Skyl rosenkål og nip de yderste blade af. Hæld kogende vand over dem i en skål og lad dem trække under låg i 5 min. Hæld vandet fra.
  • Kør hvidkålen på en foodprocessor, til det ligner sne (eller brug et rivejern).
  • Bland kålen med citronsaft og vanilje.
  • Vend gulerodsjuice og skyr forsigtigt sammen.
  • Smag til med citronskal og salt.
  • Rens og skær selleri i tynde skiver.
  • Skyl og halver druerne.
  • Mix valnødder og tranebær.
  • Anret alt i separate skåle, så dine gæster selv kan mixe sig en waldorfsalat.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler