Rodfrugter med kylling & citron

I FORM-kuren byder på lækre rodfrugter bagt med timian anrettet med kylling og drysset med sesam og citron - lækrere blir det ikke.

13. november 2013 af I FORM

I FORM-kuren

Til 1 person

  • 75 g persillerod
  • 75 g rødbede
  • 75 g gulerod
  • ½ tsk. koldpresset rapsolie
  • En lille buket timian
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • 1 tsk. lyse sesamfrø (5 g)
  • 75 g kyllingebrystfilet
  • ½ tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ¼ citron


Sådan gør du

  • Røddernes vægt er skrællet vægt, altså nettovægt. Skær rødderne i fine stave. Kom dem i en skål, og vend dem med fingrene med rapsolie, timian, salt og peber.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200 grader i 20 minutter.
  • Rist sesamfrø let på en tør pande. (Det er en god idé at riste en lidt større portion, så har man lidt i en bøtte på lager til ugens retter).

  • Skær kyllingekødet i mundrette tern, vend dem med olivenolien, lidt salt og peber, og steg dem gyldne på alle sider, ca. 7-10 minutter.

  • Anret rødderne med kylling, drys af ristet sesam og dryp af frisk citronsaft.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler