Grøn papajasalat med oksekød

Proteinrig ret med store variationsmuligheder.

8. november 2008 af I FORM

1 person

50 g oksefilet
2 tsk. fivespicekrydderi
Koriander
Mynte
1 spsk. fiskesovs
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. sukker
¼ spsk. chilisovs
1 rød chili
1 fed hvidløg
1 skalotteløg
300 g grøn papaja el. umoden mango
50 g gulerod
10 g peanuts


Tilberedning

Grillsteg oksefilet, skær i tynde strimler, og vend i fivespicekrydderi. Lad kødet stå i 10 min. Skyl koriander og mynte, og pluk i mindre stykker. Bland fiskesovs med eddike, sukker og chilisovs, og smag til med udkernet og hakket chili, finthakket hvidløg, hakket skalotteløg og evt. limesaft. Skær grøn papaja i strimler, skræl og riv gulerod, og bland det i marinaden sammen med halvdelen af krydderurterne. Brug evt. en udkernet agurk eller umoden mango i stedet for papaja. Læg kødet over, og drys med grofthakket peanuts og resten af krydderurterne.

Tips: I stedet for fivespicekrydderi kan du evt. blande stødt spidskommen, koriander og anis.

  • Du træner faktisk ikke:

    Vil du gerne styre dit kalorieregnskab stramt, skal du undlade at drysse peanuts på retten. På den måde skærer du en fjerdedel af kalorierne væk. Alternativet er at spise en mindre portion.


  • Du træner hårdt og meget:

    Du har brug for flere proteiner til din restitution, og det retter du op på ved at spise noget mere oksefilet. Har du også behov for flere kalorier, vil en ekstra håndfuld peanuts løfte kalorieindholdet markant.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...