Kogt æg på marmorbord
© wichmann+bendtsen

Djævleæg med sennep og chili

Æg er en fast del af frokostbordet, og derfor får du her to lækre varianter af fyldte æg. Velbekomme.

5. april 2017 af Anne Larsen & Elisabeth Bøjlund

Djævleæg med sennep og chili

4 personer

4 æg
4 spsk. mayonnaise
4 spsk. skyr
Dijonsennep
Havsalt
Tabasco
1 citron, økologisk
Lidt frisk estragon
1 lime, økologisk
Peperoncino (tørrede chiliflager)
Lidt purløg

Sådan laver du djævleæg

  • Kog æggene hårde – 10 minutter. 
  • Del æggene på langs, og fjern blommerne. 
  • Mos disse, og rør dem med mayonnaise og skyr. 
  • Del massen i 2 portioner.
  • Smag den ene portion til med dijonsennep og salt, og smag den anden portion til med Tabasco og salt.
  • Kom de to æggemasser i hver sin sprøjtepose, og fyld de halverede, kogte æggehvider.
  • Top sennepsæggene med fintrevet citronskal og estragon.
  • Top Tabascoæggene med fintrevet limeskal, peperoncino og purløg.

Her finder et hav af skønne opskrifter på æg.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 259 kcal
Protein: 10,5 g
Fedt: 23,5 g
Kulhydrat: 2,9 g
Kostfibre: 0,7 g

Pink påskeæg
Pink æg

Du kan lave de fineste pink æg ved at lægge hårdkogte, pillede æg i rødbedesaft, evt. tilsat lidt eddike, i køleskabet natten over. De pink æg kan også fyldes som djævleæg.

© wichmann+bendtsen

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...