Aspargessuppe med grillede kammuslinger

Cremet suppe med lækkert tilbehør.

3. juli 2016 af I FORM

2 personer

500 g grønne asparges
1-2 skalotteløg
1 tsk. olivenolie
1 l hønse- eller grønsagsbouillon
Salt
Peber
100 g stenbiderrogn
2 skiver rugbrød
6 store kammuslinger (200 g)
2 spsk. Cultura eller tilsvarende surmælksprodukt


Tilberedning
Knæk enderne af de grønne asparges. Skær så asparges i små stykker, og gem hovederne. Pil og hak løg. Kom et par dråber olie i en gryde, og sauter løg og asparges (undtagen hovederne). Hæld bouillon ved, og lad det koge i 10-15 min. Blend det nu, til det er helt jævnt. Smag til med salt og peber.

Rør stenbiderrogn med lidt hakket løg, salt og peber. Rist rugbrød, og læg rognblandingen på. Put lidt olie på kammuslingerne, og steg dem på en grillpande i 30 sek. på hver side. Rør eller blend suppen med lidt Cultura til allersidst, og smag suppen til. Læg kammuslinger i suppen, og server ristet rugbrød til.

Sund bonus
Den meget magre, kalorielette suppe dækker hele dit dagsbehov for folat. Samtidig er jernindholdet helt i top, hvilket understøtter blodproduktionen og holder dig frisk.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler