5 nemme opskrifter til en grønnere madpakke

Det kan være svært at finde inspiration til dagens madpakke, men med disse 5 nemme og grønne opskrifter bliver det legende let

5. september 2016 af kommerciel redaktion for Den Grønne Slagter

Skoleåret og hverdagen efter ferien er efterhånden skudt godt i gang - og uden mad og drikke, duer helten ikke. Derfor er det vigtig at få en god og nærende frokost, så energien bliver fornyet midt på dagen og vi kan knokle videre - både i skolen og på arbejdet.  

Men det kan være svært at være lige inspireret hver gang, der skal laves en ny madpakke, og derfor ender man tit med at få lavet det samme hver uge eller endda hver dag. 

Derfor har vi samlet fem lette og grønne opskrifter til madpakken, som nemt kan bikses sammen aftenen inden eller sågar om morgenen, og som både du og ungerne stadig synes er inspirerende og lækre.

Rullepølse med radisesalat

INGREDIENSER 

  • 1 skive rugbrød
  • 3 skiver Den Grønne Slagter rullepølse
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. sennep
  • 1 dl fintsnittet spidskål
  • 2 spsk. hakket purløg
  • 3 radiser i tynde skiver

SÅDAN GØR DU

Rør honning og sennep godt sammen til en marinade. Vend kål, radiser og purløg i og lad trække et par minutter. Læg Den Grønne Slagter rullepølse på en skive rugbrød og top med radisesalaten. 

Baconpostej med rødkål

INGREDIENSER

  • 1 skive rugbrød 
  • 1 salatblad 
  • 1 dl fintsnittet rødkål 
  • ¼ æble i små tern 
  • ½ tsk. citronsaft 
  • En stor skive Den Grønne Slagter Baconpostej 
  • 2 spsk. hakkede cornichoner

SÅDAN GØR DU

Læg salatbladet på rugbrødet og top med fintsnittet rødkål og æbletern vendt i citronsaft. Rør baconpostejen op med hakkede cornichoner og anret den ovenpå rødkålen. 

Tip! Steg en skive Den Grønne Slagter Kalkunbacon og læg det ovenpå. Pynt med brøndkarse. 


Clubsandwich med asparges 

INGREDIENSER

  • 2 skiver fuldkornstoast 
  • 2 tsk. friskost neutral 
  • 4 skiver Den Grønne Slagter Kyllingebryst Klassisk 
  • 2 skiver Den Grønne Slagter Kalkunbacon 
  • 1 håndfuld salat 
  • 2-3 grønne asparges 
  • Rødbedespirer eller andre spirer

SÅDAN GØR DU

Steg Den Grønne Slagter kalkunbacon 2 min. på hver side. Knæk enden af aspargesene og blancher dem 2 minutter i kogende vand. Lad dem køle af og flæk på langs. Rist toastbrødet og lad det køle af. Smør et tyndt lag ost på brødet. Fyld brødet med Den Grønne Slagter Kyllingebryst Klassisk, Den Grønne Slagter Kalkunbacon, asparges, spirer og salat. 

Proteinsalat med kyllingebryst

INGREDIENSER

  • 2 spsk. hummus 
  • ½ dåse kogte kikærter 
  • ½ dl majs 
  • 1 dl quinoa 
  • 5 cherrytomater 
  • 1 håndfuld babyspinatblade 
  • 5 skiver Den Grønne Slagter Kyllingebryst Chili

SÅDAN GØR DU

Kog quinoaen ifølge anvisningen på pakken. Lad den køle af og bland med majs. Skær kyllingebryst Chili i tykke skiver. Kom hummus i bunden af et glas. Læg kikærter ovenpå og derefter quinoa/majs. Herpå lægger du tomater, Den Grønne Slagter Kyllingebryst Chili og spinatblade. 

Wrap med skinke og grøn salat

INGREDIENSER

  • 2-3 æg (eller en færdigkøbt tortilla) 
  • Salt og peber Lidt fedtstof 
  • 3 skiver Den Grønne Slagter Skinke med citronpeber 
  • 1 håndfuld ruccula 
  • ½ avokado i tynde både 
  • ½ dl friske bælgede ærter (eller optøede fra frost) 

SÅDAN GØR DU

Pisk æggene sammen med salt og peber, og steg en helt tynd omelet i lidt fedtstof på en god pande. Lad den køle lidt af inden du kommer fyld i. Fyld din wrap eller tortilla med Den Grønne Slagter Skinke med citronpeber, salat, ærter og avokado. 

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilken distance drømmer du om at løbe i år?


I FORM anbefaler