Vingummiruller med bær og lakrids

Prøv en af de tre lækre variationer med smag af bær, frugt og lakrids, alle uden sukker.

28. august 2016 af Michelle Kristensen

Sweet‘n'sour

9 stk.

300 g mango (gerne frossen, men så skal den tø lidt op inden brug)
10 bløde tørrede abrikoser (vigtigt, at de er bløde)
1 knivspids vaniljepulver
1 knivspids stevia


Wild'n'berry


9 stk.
300 g frosne hindbær
1 banan
1 tsk. stevia
1 knivspids vaniljepulver

Fruity licorice

9 stk.

6 dl æblemos uden sukker
2 tsk. fint lakridspulver, fx fra Johan Bülow lakrids



Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne til hver af de to frugtruller i en blender eller foodprocessor. Blend det til en ensartet masse. Det er vigtigt, at der ikke er store frugtstykker tilbage – alt skal være fint, for at det fungerer.

  • Til lakridsrullerne rører du blot æblemos sammen med lakridspulver. Nu er du klar til at bage rullerne.

  • Kom bagepapir på en bradepande, og fordel massen på bagepapiret.

  • Glat den ud, så den er lige tyk overalt. Massen skal være lige præcis så tynd, at du ikke kan se bagepapiret.

  • Bag massen ved 50 grader varmluft i 8-10 timer (afhænger af tykkelsen). Det er en god idé at åbne lågen nogle gange undervejs, så du får noget af den fugt ud, der dannes inde i ovnen.

  • NB! Det kan sagtens være, at massen skal have længere tid, hvis du har lavet den lidt tyk. Den skal være tør (men ikke knasende), når du tager den ud.

  • Tag massen af bagepapiret, og klip den i strimler a ca. 3 cm's bredde med en saks. Rul dem til små ruller.

  • Opbevares i en lufttæt boks eller glas.

Holdbarhed ca. 1 måned på køl.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler