med et strejf af sundhed

Trøfler med estragon

Mørk chokolade, kakao og en smag af estragon. Fuld nydelse.

3. december 2010 af I FORM

Det skal du købe

70 g mørk chokolade
10 g usaltet smør
5 kviste estragon
25 g kakaopulver til overtræk
50 g overtrækschokolade


Fra dit basislager

1 spsk. sukker
1 dl vand


Tilberedning

Bring estragon, sukker og 1 dl vand i kog. Kog i 10 min., til massen er som sirup, og fisk estragonen op. Hak de 70 g chokolade fint, og smelt chokoladen ved at hælde den kogende estragonsirup ned i den under omrøring. Tilsæt også smørret i små klumper. Stil massen over vandbad, hvis den bliver for kold undervejs. Den skal være varm nok til, at alt kan smelte jævnt.

Stil så massen koldt, til den kan trilles til kugler. Tril kuglerne. Smelt overtrækschokoladen. Vend først kuglerne i kakao og dernæst i den smeltede chokolade. Vend dem så igen i kakao til allersidst.

Sund bonus

Selv om kuglerne frem for alt har sin værdi som lidt sød forkælelse, kan du glæde dig over, at chokoladen og kakaoen giver dig en masse sunde antioxidanter, der blandt andet gavner din hud.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilken distance drømmer du om at løbe i år?


I FORM anbefaler