Lyserøde kransekage-toppe
© Wichmann+bendtsen

Sunde kransekage-toppe med bær og kokos

Nytårsaften består for mange af god mad, champagne og kransekage i rigelig mængder. Men det er alt sammen kaloriebomber, der sætter sig direkte på sidebenene. Vi har derfor fundet et perfekt og langt sundere alternativ til den obligatoriske kranskekage. Velbekomme og godt nytår!

19. december 2016 af Augusta Sørensen

Kransekagetoppe med aroniabær og kokos

4 personer
1 dl mandler
4 spsk. mandelsmør
2½ dl kokosmel, 1½ dl er til pynt
2 spsk. honning
Skal af ½ økocitron
1 tsk. vaniljepulver
Evt. lidt vand
15 frosne aroniabær
Pynt
Gojibær

Sådan laver du sunde kransekagetoppe

  • Hak mandlerne fint i en foodprocessor. 
  • Tilsæt mandelsmør, 1 dl kokosmel, honning, citronskal og vanilje, og kør, til du har en fast masse. 
  • Er det lidt tørt, så kom en smule vand ved. 
  • Lav små toppe af massen. 
  • Blend den sidste 1½ dl kokosmel med aroniabær, og rul toppene i det. 
  • Pynt med et gojibær på toppen. 
  • Opbevar dem på køl.

Mangler du andre sunde alternativer til nytårsmenuen? Så tjek disse opskrifter på sunde snacks, sund aftensmad og sunde desserter.

Næringsindhold pr. person
Energi: 436 kcal
Protein: 11,7 g
Fedt: 32,8 g

Kulhydrat: 28,8 g
Kostfibre: 7,4 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler