Læs også

konfekt, gulerodskugler

Gulerodskugler

Tallerken med rødbede-kugler
© wichmann+bendtsen

Rødbede-kugler med chokolade

Forkæl familier og venner med de lækreste rødbede-kugler med chokolade.

10. oktober 2017 af Signe Leth

Dessertkugler med rødbeder og chokolade

12 stk.

100 g rødbeder
100 g mørk chokolade
2 spsk. akaciehonning
75 gram kokosmælk, fra køl
1 spsk. frysetørret rødbedepulver eller mørkt kakaopulver

Sådan laver du rødbede-kugler med chokolade

  • Skræl rødbederne, pak dem ind i stanniol, og bag dem i ovnen ved 180 grader, til de er møre.
  • Blend rødbederne til puré, og stil den til side.
  • Smelt chokolade i en kasserolle ved lav til medium varme, og tilsæt derefter akaciehonning og kokosmælk. Du skal bruge den tykke del af kokosmælken. Hvis du sætter dåsen på køl natten over, så er det let at grave den tykke del ud næste dag.
  • Rør rødbedepuré og chokoladeblandingen grundigt sammen. Stil det herefter på køl i en halv times tid, til blandingen er blevet fast i konsistensen og er til at arbejde med.
  • Rul 12 små dessertkugler, og top dem med rødbedepulver eller kakao. Opbevar kuglerne på køl indtil servering.

Derfor skal du spise rødbeder.

Næringsindhold pr. kugle:

Energi: 80 kcal
Protein: 0,9 g
Fedt: 3,7 g
Kulhydrat: 11 g
Kostfibre: 0,6 g

Rødbede
Slip for rødbedefingre

Rødbedens flotte farve er flottest på rødbeden – ikke på dine fingre! Tag derfor et par engangshandsker på, når du skræller og snitter den. Beskyt evt. dit skærebræt med en frysepose.

© wichmann+bendtsen

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...