Lagkage pyntet med blomst og bær
© Wichmann+bendtsen

Rawcake med bær og kokos

Få her opskriften på en delikat rawcake og forkæl dig selv og dine gæster med en dessert, I sent vil glemme.

22. juli 2016 af Signe Leth & Martin Kreutzer

Rawcake med bær og kokos

8 personer

Bund

12 dadler, udstenede
100 g mandler
1/3 tsk. vaniljepulver

Hvidt og pink lag

200 g usaltede cashewnødder, (udblødt i vand i mindst et par timer og gerne natten over)
Saft fra 1½ citron
1 dl groft kokosmel
1 dl akaciehonning
1 tsk. vaniljepulver
½ dåse kokosmælk (den tykke og cremede del)
120 g hindbær (friske/frosne)

Topping

10 hindbær
2 passionsfrugter
1 spsk. raw kokoschips
½ tsk. frysetørret hindbær
Evt. 1 stedmoderblomst

Sådan laver du rawcake

Bund
  • Finhak mandlerne i en foodprocessor. 
  • Tilsæt dadler og vaniljepulver, og blend, til du har en fast masse. 
  • Hæld den i en springform (20 cm i diameter) foret med bagepapir. 
  • Fordel massen jævnt over hele formen, og pres den helt ud til kanterne.
Hvidt lag
  • Blend alle ingredienserne (bortset fra hindbærrene), til du har en jævn, cremet masse. Det tager ca. 3-5 min. 
  • Blend evt. ad to omgange. 
  • Hæld halvdelen af cremen i springformen, og fordel den ligeligt på bunden. 
  • Vil du have en skarp overgang mellem lagene, så sæt formen i fryseren i 30-60 min., inden du hælder næste lag i.
Pink lag 
  • Tilsæt hindbærrene til resten af fyldet, og blend grundigt.
  • Hæld den pink creme oven på det hvide lag i formen, og sæt den tilbage i fryseren. 
  • Tag kagen ud af fryseren ca. 1 time før servering, og pynt med bær og blomster.
Næringsindhold i rawcake pr. person
Energi: 308 kcal

Protein: 5,6 g
Fedt: 19,2 g
Kulhydrat: 30,5 g
Kostfibre: 3,5 g

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...