Chokoladekaramel med valnødder, kaffebønner og lakrids

Prøv denne lækre opskrift på chokoladekaramel - perfekt til den søde juletid.

25. november 2013 af I FORM

Ca. 30 stykker á 20 g
2 dl lyst rørsukker (180 g)
1 dl agavesirup, alternativt akaciehonning
2 spsk. smør (30 g)
2 spsk. kaffebønner
1 tsk. havsalt
4 tsk. raw lakridspulver
½ tsk. revet muskatnød
100 g 99-100 % chokolade
4 spsk. kokosflager
4 spsk. gojibær
1 spsk. acaipulver
75 g valnøddekerner
75 g mandler


  • Kom sukkeret på en stor slip-let-pande.
  • Når det begynder at smelte i kanten, skal smørret tilsættes i det smeltede, så smør og sukker smelter sammen.
  • Kom agavesirup ved, og vend godt.
  • Stød kaffebønnerne til groft pulver. Kom kaffe, salt, lakridspulver, muskatnød og chokolade ved, vend godt, og lad chokoladen smelte, sluk for blusset.
  • Kom kokos, gojibær, acaipulver, valnødder og mandler ved, og vend godt.
  • Hæld den varme masse op på et stykke bagepapir, læg et stykke bagepapir over, og rul nu en ca. 20 x 20 cm stor flade.
  • Lad massen afkøle, og skær derefter karamellerne i mundrette stykker.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilken distance drømmer du om at løbe i år?


I FORM anbefaler