Skål med grønne kugler
© Wichmann+Bendtsen

Matcha-kugler med grønt drys

Sådan laver du en både sund og smagfuld dessert i grønne farver. Prøv de lækre matcha-kugler med drys.

28. april 2016 af Signe Leth

Matcha-kugler med grønt drys

20 stk.

Matcha-kulger
120 g mandler
30 g havregryn
250 g udstenede dadler
3 spsk. raw kakaopulver eller almindeligt kakaoulver
1 tsk. vaniljepulver
4 spsk. groft kokosmel
1 spsk. kokosolie, smeltet
2-4 tsk. matcha

Drys
Matcha
Groft kokosmel

Sådan laver du matcha-kugler med grønt drys

  • Blend mandler og havregryn i en foodprocessor, til alt er finthakket.
  • Tilsæt derefter resten af ingredienserne, og blend igen, indtil det hele er godt blandet sammen til en fast masse.
  • Rul herefter dejen til små kugler.
  • Lav et mix af matcha og kokosmel til at trille kuglerne i – det giver ikke bare den fine grønne farve, men også et smagsmæssigt pift.
  • Tril forsigtigt kuglerne i det grønne drys, og sæt dem derefter på køl.
  • Opbevar kuglerne i køleskabet indtil servering – de kan holde sig en lille uges tid på køl.

Næringsindhold pr. matcha-kugle
Energi: 143 kcal
Protein: 3,1 g
Fedt: 8,6 g
Kulhydrat: 14,7 g
Kostfibre: 4,2 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler