Kage med kikærter
© wichmann+bendtsen

Kikærtekage med proteiner, sundt fedt og helt uden mel

Du kender dem sikkert bedst som ingrediens i hummus og falafel, men de små proteinrige fiberkugler er også fremragende i salater og gryderetter – ja tilmed i kage.

30. august 2017 af Signe Leth

Blondies med kikærter, peanutbutter og tahinglasur

9 stk.

1 dåse kikærter eller 240 g kogte
1 æg
½ dl akaciehonning
1 spsk. tahin
1 dl peanutbutter
1 tsk. vaniljepulver
1 dl kokossukker eller almindeligt sukker
½ tsk. bagepulver
1/3 tsk. natron


Tahinglasur:

1 tsk. tahin
1 tsk. akaciehonning
1-2 tsk. vand
¼ tsk. vaniljepulver
1 knivspids salt


Topping:

100 g bær
Evt. spiselige blomster

Sådan gør du

  • Blend alle ingredienserne i en foodprocessor, til kikærterne er helt findelte, og du har en jævn kagedej.
  • Hæld dejen over i en form (20 x 20 cm), og bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 25 min., til den er let gylden.
  • Pisk eller blend ingredienserne til tahinglasuren sammen, og stil den til side.
  • Stil kagen på en rist, og lad den køle af i formen.
  • Pynt kagen med tahinglasur, og skær den ud i ni stykker. Anret med friske bær og evt. blomster.

Næringsindhold pr. stk.:

Energi: 195 kcal
Protein: 6,2 g
Fedt: 9 g
Kulhydrat: 23,8 g
Kostfibre: 2,7 g

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...