Jordbærkompot med pannacotta

Dessert

10. juni 2016 af I FORM

2 personer

200 g jordbær
1 stang vanilje
2 dl tyk yoghurt
1½ blad husblas


Fra dit basislager:

40 g sukker
Revet skal og saft af ½ citron


Tilberedning:
Skær jordbærrene i kvarter (gem lidt til pynt). Kom jordbær, 20 g sukker og halvdelen af vaniljestangen i en gryde. Kog ved svag varme i 3 min. Afkøl.

Skrab vaniljekornene ud af den halve vaniljestang, og rør sammen med sukker, citronskal og yoghurt. Udblød husblas i koldt vand, og smelt over vandbad. Rør det med lidt citronsaft, og tilsæt det til yoghurtblandingen, der stivner i to små forme i køleskabet i 2-3 timer. Vendes ud og anrettes på en bund af jordbærkompot.

Sund bonus
Desserten er kalorielet og så rig på Cvitamin, at en enkelt portion dækker hele dit dagsbehov.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler