Glas med chia-mousse
© David Frenkiel

Chia-mousse med varm æblecrunch

Trænger du til sund forkælelse? Så prøv denne fantastiske dessert med chiafrø og æblecrunch.

11. oktober 2016 af Luise Vindahl

Chia-mousse med varm æblecrunch

6 personer


Chia-mousse
250 ml mælk (fx komælk, mandelmælk eller kokosmælk)
4 spsk. chiafrø
Skal fra ½ økocitron

Skal du lige have genopfrisket, hvorfor chiafrø er så fantastiske?

Æblecrunch
1 stort æble
1-2 spsk. smør/kokosolie
1-2 spsk. flydende honning/ahornsirup
60 ml solsikkekerner
60 ml græskarkerner
60 ml hasselnødder
½ tsk. kanel
1 knivspids stødt ingefær
1 knivspids havsalt

Til anretning
6 tsk. nøddesmør
12 spsk. græsk yoghurt, 10 pct., eller kokosyoghurt
½ æble, i tynde både
Lidt honning/ahornsirup

Sådan laver du chia-mousse med varm æblecrunch

Chia-mousse
  • Bland mælk, chiafrø og citronskal i en skål, og stil den til side i 15-30 min. 
  • Rør af og til. 
  • Tilsæt evt. lidt honning.
Æblecrunch
  • Skær æblet i små tern. 
  • Smelt smør og honning på en pande. 
  • Tilsæt æbler, solsikke- og græskarkerner, hasselnødder og krydderier, og lad det simre i 7-8 min. 
  • Rør af og til, indtil æblerne er gyldne og bløde, og kerner og nødder er sprøde.
Anretning
  • Find 6 dessertglas. Læg et par skefulde chiamousse i bunden af hvert glas. 
  • Læg 1 tsk. nøddesmør ovenpå efterfulgt af et par skefulde yoghurt.
  • Top op med den varme æblecrunch mixet med et par friske æblebåde og dryp af honning eller ahornsirup. 
Næringsindhold pr. person
Energi: 236 kcal
Protein: 8,9 g
Fedt: 17,6 g

Kulhydrat: 13,1 g
Kostfibre: 3,7 g

Mangler du idéer til flere sunde snacks og desserter?

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler