pandekager med blåbær
© wichmann+bendtsen

Bær-pandekager med citron og blåbærcreme

Tænk hvis man kunne spise en super lækker dessert helt uden at få dårlig samvittighed... Men det kan du! Prøv disse fantastiske og ikke mindst sunde bær-pandekager.

13. februar 2017 af Signe Leth

Bær-pandekager med citron og blåbærcreme

2 personer

Pandekagedej:

1 banan, helst godt moden og med brune prikker

2 æg

1½ dl havregryn

½ tsk. vaniljepulver

1/3 tsk. bagepulver

Skal fra ½ økologisk citron, fintrevet

1 spsk. citronsaft

½ dl blåbær, friske eller frosne

½ tsk. kokosolie, til stegning

Blåbærcreme:

½ dl blåbær, frosne

1 dl skyr

1/3 tsk. vaniljepulver

2 spsk. citronsaft

Skal fra ½ økologisk citron, fintrevet

½ spsk. akaciehonning

Toppings:

½ dl blåbær

5 g mørk chokolade 70 %, revet

Sådan laver du bær-pandekager

  • Blend alle pandekageingredienserne undtagen blåbærrene, indtil det hele er godt blandet. 
  • Lad dejen hvile i 5-10 minutter.
  • Opvarm en pande, og smelt lidt kokosolie til at stege pande­kagerne i. 
  • Hæld en lille klat pandekagedej på panden.
  • Drys med det samme 1 tsk. blåbær ud over hver pandekage.
  • Steg pandekagerne i et par minutter, indtil de begynder at boble let og er gyldne på undersiden. 
  • Vend dem, og giv dem et ekstra minuts tid.
  • Lav blåbærcremen ved hurtigt at blende alle ingredienserne.
  • Anret pandekagerne med blåbær­creme og friske blåbær. 
  • Riv lidt mørk chokolade hen over.

Er du blevet lækkersulten efter flere sunde pandekager?

Næringsindhold pr. person:

Energi: 352 kcal
Protein: 17,4 g
Fedt: 12,3 g
Kulhydrat: 45,9 g
Kostfibre: 5,8 g

Sådan får du succes med dit løb

Måske er du interesseret i...