Læs også

Gulerodskiks

Stenalderbrød
Stenalderbrød

Egner sig rigtig godt til dig, der vil skære ned på kulhydraterne i din kost!

Stenalderbrød

Styr udenom for mange kulhydrater med denne opskrift på et lækkert stenalderbrød fyldt med sunde kerner.

13. juli 2016 af Michelle Kristensen

Stenalderbrød

Hvis du også hører til dem, der prøver at styre uden om alle de mange kulhydrater i brød, så mangler du garanteret noget at placere dit pålæg eller din ost på – right? Det problem løser vi her med fire forskellige lækre bud på stenalderbrød, boller, kiks og knækbrød – alt sammen helt uden mel og lige til at klappe sammen om dit yndlingspålæg!

Stenalderbrød er hurtigt blevet populært som erstatning for rugbrød eller som en sund snack, når den lille sult melder sig og med sine mange lækre kerner og lave kulhydratindhold er det ikke svært at forstå hvorfor.


1 stenalderbrød (af cirka 25 skiver)

150 g mandler
100 g sesamfrø
100 g hørfrø
100 g solsikkefrø
150 g græskarkerner
1 dl rapsolie
2 tsk. havsalt
5 små æg


Sådan laver du stenalderbrød

  • Mal mandlerne i en foodprocessor.
  • Bland dem med de øvrige frø og kerner i en skål.
  • Pisk æggene, og tilsæt dem sammen med havsalt og rapsolie.
  • Fyld dejen i en rugbrødsform med slip let-belægning, og bag stenalderbrødet ved 160 grader i 70 minutter. Lad det køle helt af i formen.
  • Opbevar stenalderbrødet indpakket i et viskestykke i en plasticpose i køleskabet.


Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler