Læs også

Gulerodskiks

Egner sig rigtig godt til dig, der vil skære ned på kulhydraterne i din kost!

Stenalderbrød

Styr udenom for mange kulhydrater med denne opskrift på et lækkert stenalderbrød fyldt med sunde kerner.

13. juli 2016 af Michelle Kristensen

Stenalderbrød er hurtigt blevet populært som erstatning for rugbrød eller som en sund snack, når den lille sult melder sig og med sine mange lækre kerner og lave kulhydratindhold er det ikke svært at forstå hvorfor.

1 stenalderbrød (af cirka 25 skiver)


150 g mandler
100 g sesamfrø
100 g hørfrø
100 g solsikkefrø
150 g græskarkerner
1 dl rapsolie
2 tsk. havsalt
5 små æg


Sådan laver du stenalderbrød

  • Mal mandlerne i en foodprocessor.

  • Bland dem med de øvrige frø og kerner i en skål.
  • Pisk æggene, og tilsæt dem sammen med havsalt og rapsolie.
  • Fyld dejen i en rugbrødsform med slip letbelægning, og bag stenalderbrødet ved 160 grader i 70 minutter. Lad det køle helt af i formen.

  • Opbevar stenalderbrødet indpakket i et viskestykke i en plasticpose i køleskabet.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...