Brød med rødbede
© wichmann+bendtsen

Rødbedebrød med chiafrø

Sæt kulør på brødet med røde beder.

12. april 2017 af Michelle Kristensen

Rødbedebrød med chiafrø 

1 brød = 20 skiver

5 dl lunkent vand 
1 pk. gær 
3 spsk. chiafrø 
1 tsk. salt 
300 g rødbeder, revet 
700-850 g hvedemel 

Sådan laver du rødbedebrød

  • Rør vand og gær sammen. 
  • Bland chiafrø, salt og rødbede sammen med gærblandingen. 
  • Kom hvedemelet i lidt efter lidt under omrøring. 
  • Dejen skal være ret klistret, så måske skal du ikke bruge alt melet. 
  • Lad dejen hæve i 60 minutter, og hæld herefter dejen ud på en bageplade med bagepapir. 
  • Bag brødet i 45­50 minutter ved 175 grader varmluft, og lad det køle af på en rist. 

Bonus-info! Du får 15 gram rødbede pr. skive

Se her, hvorfor det er så sundt at spise rødbeder.

Næringsindhold pr. skive: 

Energi: 148 kcal
Protein: 4,7 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 29,6 g
Kostfibre: 4,4 g

Prøv også dette lækre broccolibrød med mandelmel.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...