Pandekager med hindbærsyltetøj

Lette boghvedepandekager med hjemmelavet hindbærsyltetøj

3. februar 2009 af I FORM

Pandekager (42 stk.)

25 g gær
5 dl mælk
100 g boghvedemel
125 g hvedemel
1 tsk. rørsukker
4 æg
1 spsk. nøddeolie


Tilberedning

Gæren udrøres i lun mælk. Put herefter boghvedemel, hvedemel, sukker og æggeblommer i (gem hviderne), og rør til en ensartet masse. Stil dejen på køl i 2 timer. Pisk nu æggehvider stive, og vend dem i dejen sammen med olie. Bag små pandekager (blinis) på en blinispande eller en lille pande med slip let-belægning. Panden pensles kun med olie til det første hold pandekager. Serveres på tallerken med hjemmelavet hindbærsyltetøj.

Tips:

Pandekagerne kan fryses ned, hvis du har lavet ekstra.

HINDBÆRSYLTETØJ MED CITRON


1-2 glas, afhængigt af størrelse

300 g hindbær
150 g rørsukker
1 vaniljestang
2 ubehandlede citroner
2 spsk. hindbæreddike


Bruges frosne hindbær, lægges de til let optøning i en sigte. Læg nu hindbær i en gryde med lyst sukker, og stil det på køl natten over. Put vaniljekorn ned til hindbærrene, og læg den tomme stang ved. Riv skal fra citroner, og hæld hindbæreddiken i. Rør godt, kog op, og tag det straks af varmen. Hæld på rene glas, og køl ned.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...