Et lækkert bud på en god og kalorielet kage

Muffins med chokolade og rødbede

En muffin indeholder kun 147 kcal

Opskrift til 7-8 muffins

100 g mørk chokolade, 70-80 %
50 g plantemargarine, 60 %
1 stort æg
50 g lyst rørsukker
50 g fuldkornsmel, helst hvid hvede
1 tsk. bagepulver
60-70 g fintrevet rå rødbede

Tilberedning
Hak 50 g af chokoladen, og smelt den sammen med Becel.
Pisk æg og rørsukker til en tyk creme, og vend chokoladeblandingen i.

Tilsæt hvid hvede blandet med bagepulver, og rør revet rødbede i dejen. Hak resten af chokoladen fint med en kniv, og bland den i dejen.

Fordel den i dobbeltlagte muffinforme af papir, de skal kun fyldes trekvart op. Sæt formene på bagepladen, og bag kagerne i den 160-170° varme ovn i ca. 18 minutter.

Tips til smagsvariation
Erstat hakket chokolade til fyldet med krydret chokolade, fx. med grenadine og chili.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...