glutenfri gulerodskage med limecreme

Gulerodskagen får her et frisk modspil af en lækker limecreme.

Gulerodskage med limecreme

Gulerodskage er altid en vinder, og bruger du bagepulver uden gluten er kagen også glutenfri.

4. juli 2016 af I FORM

Sådan laver du gulerodskage med limecreme

20 stykker gulerodskage

600 g gulerødder
1 ½ tsk. stevia
60 g kokosmel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. kanel
1 tsk. stødte nelliker
½ tsk. havsalt
10 æg
1 banan
100 g kokosolie (smeltet)
2 tsk. vanilje
10 dadler
½ dl vand


Limecreme

150 g ricotta
150 g mascarpone
½ tsk. stevia
1 tsk. vanilje
Saft + skal fra ½ lime

  • Riv gulerødderne fint, eller kør dem i foodprocessoren til små stykker. Drys med ½ tsk. stevia. Lad blandingen stå og trække i 30 min.
  • Bland kokosmel, bagepulver, kanel, nelliker og salt sammen i en skål.
  • Tag en anden skål, og pisk æg, en most banan, kokosolie og vanilje sammen.
  • Kør dadler sammen med vand og stevia i en foodprocessor til en ensartet masse.
  • Bland daddelmasse ned i æggemassen, og pisk det sammen.
  • Kom herefter kokosmelblandingen i. Slut af med at vride gulerødderne for væske, og bland det hele sammen.
  • Kom dejen i en springform, og bag den i 35-40 min. ved 180 graders varmluft.
  • Stik indimellem i gulerodskagen med en bagepind. Når dejen ikke længere hænger i, er kagen færdig.
  • Bland alle ingredienser sammen til cremen, og kom det på gulerodskagen, når den er afkølet. Pynt med revet limeskal.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...