Gulerodskage med limecreme

Gulerodskage er altid en vinder, og bruger du bagepulver uden gluten er kagen også glutenfri.

4. juli 2016 af I FORM

20 stykker
600 g gulerødder
1 ½ tsk. stevia
60 g kokosmel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. kanel
1 tsk. stødte nelliker
½ tsk. havsalt
10 æg
1 banan
100 g kokosolie (smeltet)
2 tsk. vanilje
10 dadler
½ dl vand


Limecreme

150 g ricotta
150 g mascarpone
½ tsk. stevia
1 tsk. vanilje
Saft + skal fra ½ lime

  • Riv gulerødderne fint, eller kør dem i foodprocessoren til små stykker. Drys med ½ tsk. stevia. Lad blandingen stå og trække i 30 min.
  • Bland kokosmel, bagepulver, kanel, nelliker og salt sammen i en skål.
  • Tag en anden skål, og pisk æg, en most banan, kokosolie og vanilje sammen.
  • Kør dadler sammen med vand og stevia i en foodprocessor til en ensartet masse.
  • Bland daddelmasse ned i æggemassen, og pisk det sammen.
  • Kom herefter kokosmelblandingen i. Slut af med at vride gulerødderne for væske, og bland det hele sammen.
  • Kom dejen i en springform, og bag den i 35-40 min. ved 180 graders varmluft.
  • Stik indimellem i kagen med en bagepind. Når dejen ikke længere hænger i, er kagen færdig.
  • Bland alle ingredienser sammen til cremen, og kom det på gulerodskagen, når den er afkølet. Pynt med revet limeskal.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...