Undgå stress og røde kinder denne jul, og invitere dine gæster til sund julemad.

Julekage med hvid chokolade

Afslut din julefrokost med manér, og servere en kryderet julekage med polenta og hvid chokolade for dine gæster.

17. november 2014 af Anne Larsen & Martin Kreutzer

Julekage

8 personer

4 æg
200 g lyst rørsukker
1 stang vanilje
150 g polenta
2 tsk. bagepulver
1 økocitron
1 økolime
1 økoappelsin
1 tsk. fintrevet ingefær
50 ml ekstra jomfruolivenolie
50 ml koldpresset rapsolie
50 ml nøddeolie: hasselnøddeolie, mandelolie eller valnøddeolie (de i alt 150 ml olie kan også være den samme olie)
100 g hvid chokolade
En håndfuld friske (eller tørrede) tranebær.


Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Pisk æg og sukker skummende med vaniljekorn.
  • Bland polenta og bagepulver, og rør det forsigtigt i dejen.
  • Riv citrusskallen, og kom den i dejen sammen med ingefær, vaniljekorn og olie.
  • Hæld dejen i en springform (ca. 21 cm i diameter) foret med bagepapir.
  • Bag kagen i 40 minutter. Stik en strikkepind i kagen. Klæber dejen til pinden, skal kagen have 5 minutter mere.
  • Smelt chokoladen i vandbad, og hæld den over den afkølede kage. Læg tranebærrene i den bløde chokolade, og lad chokoladen størkne.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...