Græskarbrød med kikærte- og quinoamel.

Glutenfri græskarbrød

Glutenfri brød med græskarkerner, og kikærte- og quinoamel, egner sig perfekt som madbrød!

25. december 2014 af I FORM

Græskarbrød

1 brød/18 skiver

4 dl lunkent vand
½ pk. gær
2 æg
1 spsk. koldpresset olivenolie
2 tsk. agavesirup
3 spsk. FiberFin (glutenfrit og fiberrigt majsbaseret mel)
1½ tsk. salt
100 g græskarkerner
1 tsk. stødt koriander
120 g kikærtemel
175 g fuldkornsrismel
200 g quinoamel
Pynt: 1 æg til pensling
Græskarkerner


Sådan gør du

  • Bland vand, gær, æg, olie og agavesirup.
  • Tilsæt FiberFin, salt, græskarkerner og koriander, og rør rundt. Kom herefter de forskellige meltyper i lidt ad gangen.
  • Lad dejen hæve i minimum 45 min. Form dejen til et brød – fugt dine fingre med vand, så er det lettere at forme den lidt klistrede dej.
  • Pensl med æg, og drys med græskarkerner.
  • Bag brødet ved 175 grader varmluft i 20-30 min.
  • Lad det køle af, før du skærer det.


Er du vild med brød uden mel?


Så vil du også elske I FORMs lækre stenalderbrød, gulerodskiks, knækbrød og kerneboller. Find dem her

Sådan får du succes med dit løb

Måske er du interesseret i...