Chiaboller med mandelmel og sesamfrø.

Glutenfri chiaboller med mandelmel

Lækre boller med chiafrø og sesam, helt uden gluten! Perfekt til fødselsdage eller som mellemmåltid.

25. december 2014 af I FORM

Chiaboller

9 stk.

½ pakke gær
4 dl lunkent vand
1 dl chiafrø
2/3 tsk. salt
½ dl sesamfrø
2 æg
2 dl mandelmel
50 g mandler, hakkede
5 dl fuldkornsrismel
Pynt:Chiafrø


Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet, og tilsæt så chiafrø og salt.
  • Lad blandingen stå i min. 1 time og gerne natten over.
  • Tilsæt alle ingredienser på nær fuldkornsrismel, og rør rundt.
  • om fuldkornsrismelet i lidt efter lidt, mens du rører.
  • Når dejen hænger godt sammen, men stadig er klæg, er den færdig.
  • Lad dejen hæve i 20 min. et lunt sted.
  • Form 9 boller, drys med chiafrø, og bag dem ved 175 grader varmluft i 20-25 min.
  • TIP Lav dine boller sorte med spiseligt kulgranulat fra ”sort of coal”. Brug et brev til en portion dej. Købes på www.sortofcoal.dk


Er du vild med brød uden mel?


Så vil du også elske I FORMs lækre stenalderbrød, gulerodskiks, knækbrød og kerneboller. Find dem her

Sådan får du succes med dit løb

Måske er du interesseret i...