Glutenfri brød, boller og scones
- 5 superbrød helt uden gluten!

5 glutenfri superbrød

Vi har æltet 5 forskellige brødtyper sammen – nogle mere søde end andre, men fælles for dem alle er, at de er glutenfrie og stadig smager, så fuglene pipper!

25. december 2014
Vi kender til hvedemel, rugmel og speltmel. Men lige nu boomer det med nye melsorter, som bare venter på at blive taget i brug.

Hvorfor bage uden gluten?

Gluten er et protein, som findes i korntyper som fx hvede, spelt, rug og byg. I disse år bliver der smidt flere og flere glutenfri pro­dukter i indkøbsvognene i Danmark. Mange mennesker reagerer nemlig negativt på gluten: Deres mave bliver oppustet, de bliver trætte og sløve, og nogle får problemer med fordøjelsen. Kan du tåle gluten? Tjek symptomerne her Andre er direkte allergiske over for gluten og har sygdommen cøliaki, hvor gluten ødelægger slimhinden i tyndtarmen og dermed gør det umuligt at fordøje maden. Nul gluten er heldigvis ikke ensbetydende med nul brød. Prøv bare de fem lækre brød, vi viser på disse sider.

Du finder vores lækre opskrifter på glutenfri brød her

Tema

Sådan får du succes med dit løb

Måske er du interesseret i...