Dagens tip: Lækre speltboller

Skal du have gæster eller mangler du bare en god opskrift? Prøv disse sunde og lækre speltboller.

Du opløser 5 gram gær (gerne økologisk for der er stor smagsforskel) i en halv liter vand. Tilsæt 1 tsk honning (gerne akaciehonning), et lille skvæt olie og 1 dl lyse rosiner. Kom herefter ca. 500g fuldkornsspeltmel i lidt af gangen sammen med en lille smule salt. Ælt dejen godt og stil den på køl i 5-6 timer. Form 15 boller og bag dem ved 200 grader gerne varmluftovn i 20-25 min.

OBS: dejen kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet, så du kan sagtens lave friske boller over flere dage.

Du kan også udskifte rosinerne med tranebær, kerner, friskrevet gulerod eller bare uden noget.

Måske er du interesseret i...

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen